„Kinek mondjam el?…” Jenei Szilveszter 70/50 – életműkoncert

A hetedik ikszemhez közeledvén úgy gondoltam, húzunk egy választóvonalat, egyik oldalra terelve a múltat, a másikra a jövendőt…a bal oldalon ilyenek vannak, mint a legsikeresebb magyar Eurovíziós dal megírása FRIDERIKÁNAK, közel ötven évnyi zenebona csúcsaként. Két eMRTon díj, egy Aranyzsiráf-díjas album, öt arany- és két platinalemez, több mint háromszáz dal, százötven album, közel harminc előadó, akikkel dolgoztam a fél évszázad alatt.
Ezek a száraz adatok olyan produkciókat takarnak, mint az immár ikonikus Honfoglalás film története, vagy az első 1956-ról szóló rockopera megírása. Én “jegyzem” az első kétnyelvű (lovári – magyar) karácsonyi albumot is “Cigánybetlehem” címen…
A jobb oldal még üres…

Ennek apropóján lesz egy koncert október 13-án, ahol a magyar könnyűzene “történelme” elevenedik fel az ILLÉS együttestől kezdve a KORMORÁN zenekaron át napjainkig.

Pályatársaim közül Fenyő Miklós, Friderika, Szabó Csilla (ex Bojtorján), Tóth Renáta (ex Kormorán), Fehér Adrrienn, és Varga Miklós tisztel meg jelenlétével, segítve felidézni e rögösnek is mondható pálya legemlékezetesebb dalait.
Vonószenekar és folkrock formáció a kiséret, melyet jórészt zenésztársaimból verbuváltam.

Helyszín: Stefánia Palota, Honvéd Kulturális Központ színházterem

Belépő:
I. kategória elővételben: 3500 Ft, igényjogosultaknak 2000 Ft ( 7-13 sorig)
II. kategória elővételben: 4200 Ft, ( 1-6 sorig és a pótsorok)
III. kategória: 4500 Ft (a rendezvény napján, a helyszínen vásárolható)

A jegyek online is megvásárolhatók a www.jegymester.hu weblapon, valamint személyesena jegypénztárban, hétfőtől szombatig: 10.00-18.00, és vasárnap: 10.00-15.00 / rendezvény függvényében előadás előtt 1 órával.
Jegypénztár elérhetőségei: 1143 Budapest, Stefánia út 34-36.; HM tel.: 26-163; Tel.: 06 1 383-4958; E-mail: tokes.andrea@mil.hu; katona.zsuzsanna2@mil.hu.

Share:
© Jenei Szilveszter